מקושקשת עם עלי תרד
מצרכים :
- חבילה טופו במרקם קשה
- חצי בצל סגול קצוץ דק
- 200 גר' עלי תרד של א. אדמה
- שמן זית לטיגון
לרוטב:
- שליש כוס חלב סויה
- כף שמרי בירה
- כפית מלח
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- חצי כפית חרדל דיז'ון חלק
- חצי כפית א. שום
- ¼ כפית כורכום טחון
- ¼ כפית קאלה נאמק (מלח שחור)
הוראות הכנה :
- סוחטים היטב את הטופו (עוטפים במגבת נקייה ומניחים מעל סיר כבד למשך רבע שעה.
- קורעים עם מזלג או עם הידיים את הטופו לקרעים קטנים.
- מחממים שמן זית ומטגנים בצל עד הזהבה קלה
- מוסיפים את הטופו ומטגנים עד שהוא מזהיב תוך כדי ערבוב.
- בינתיים מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה וטורפים לתערובת אחידה.
- מוסיפים למחבת את התרד ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהנפח יורד.
- יוצקים את הרוטב למחבת ב-3 פעימות, כל פעם מערבבים עד שהנוזלים מתמעטים ורק אז מוסיפים עוד. מוסיפים רוטב רק עד רמת הלחות הרצויה.
- מורידים מהאש.
- מעולה בכריך עם מיונז וירקות טריים!
הערות:
- ניתן להחליף את הטופו ב-3 ביצים ולוותר על שמרי הבירה והמלח השחור.
- ניתן להמיר את חלב הסויה בחלב רגיל או כל חלב צמחי אחר.