לחמניות גבינה ושמיר
מרכיבים לכ- 30 לחמניות
מצרכים :
- 350 גר' קמח תופח
- 1 חבילה גבינה לבנה טבעונית\רגילה
- 1 חבילה שמיר טרי של א. אדמה קצוץ דק
- 4 שיני שום כתושות
- 150 גר' נטורינה רכה
- 150 גר' גבנ"צ טבעונית מגוררת
- 150 גר' גבינת פטה שקדים מפוררת
- מלח – חצי כפית או לפי הטעם (זהירות עם המלח כי הגבינות מלוחות)
הוראות הכנה :
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומצפים 2 תבניות התנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים עד שנוצרת עיסה אחידה ויציבה.
- מקמחים את התבניות במעט קמח.
- יוצרים כדורים ומניחים במרחקים שווים.
- פוחסים מעט עם גב היד כדי ליצור לחמניות עגולות ושטוחות יותר.
- אופים 30-40 דק' עד הזהבה קלה (תלוי בתנור)
- מוציאים, מצננים כמה דקות ומגישים חמים. טעים גם קר 😊
הערות:
- להיזהר לא לאפות יותר מדי – הלחמניות נראות בהירות אך מתקשות במהירות מיחוץ לתנור.
- ניתן לגוון בסוגי הגבינות לפי הטעם.
- נשמרות היטב במקפיא עד 3 חודשים.
- נשמרות במקרר עד 5 ימים בקופסה אטומה.
- לגרסה לא טבעונית ניתן להמיר את הנטורינה בחמאה ואת הגבינות בגבינות לא טבעוניות – גבינה צהובה מגוררת וגבינה מלוחה – פטה או בולגרית.