קרקר שקדים ועשבי תיבול
30-40 קרקרים, תלוי בגודל החיתוך
מצרכים :
- כוס קמח שקדים
- חצי כוס קמח שיבולת שועל
- חצי כוס קמח שיפון מלא\קמח מלא רגיל
- 1/3 חבילה עלי טימין קצוצים של א. אדמה
- 1/3 חבילה עלי רוזמרין קצוצים של א. אדמה
- ¼ כוס שמן קוקוס מומס, עדיף מזוכך
- ¼ כוס חלב סויה או שקדים
- כף סילאן או סירופ מייפל טבעי
- ½ כפית מלח
להברשה וציפוי:
- שמן קוקוס מזוכך מומס
- מעט מלח גס
הוראות הכנה
- מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים עם הידיים עד ליצירת בצק אחיד.
- אם הבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח.
- מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן גדול. מיישרים את קצוות המלבן.
- מברישים בשמן קוקוס ומפזרים מעל מלח גס.
- חותכים עם סכין או גלגלת לריבועים או מעוינים
- אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 8-10 דקות או הזהבה קלה.
- מוציאים, מצננים לגמרי ומגישים עם פירות וגבינות.
הערות:
- ניתן להוסיף או להפחית בכמות עשבי התיבול לפי הטעם.
- ניתן להשתמש בכל עשב תיבול.
- לגרסה לא טבעונית ניתן להמיר את שמן הקוקוס ב 2 כפות חמאה ואת החלב הצמחי ברגיל\מים.
- חשוב להשתמש בשמן קוקוס מזוכך – ללא טעם של קוקוס.