סבתא ברכה, האמא האהובה של משפחת א.אדמה 🚜 משתפת במתכון לאורז כורדי שהוא חובה אצלנו בכל ארוחה ועובר דורות במשפחה 💚
בתאבון:
מצרכים :
- אורז פרסי לבן / יסמין – ½1 כוסות
- בצל בינוני
- שמן קנולה – 5 כפות
- 10 גבעולי סלרי של א.אדמה שטופים וקצוצים
- רבע כוס כרישה של א.אדמה קצוצה (לא חובה אבל מוסיף)
- מלח – כף שטוחה
- שום של א.אדמה – 5 שיניים
- מים – 2.5 כוסות
- לימון סחוט
- חבילת עלי סלק ירוקים של א.אדמה שטופים וקצוצים
הוראות הכנה :
- מחממים את השמן ומשחימים את הבצל
- מוסיפים את הסלרי, הכרישה והשום, מערבבים ומבשלים כ-15 דק'
- מוסיפים את האורז ומערבבים
- מוסיפים מלח ואת עלי הסלק ומערבבים
- מוסיפים את המים והלימון, מערבבים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דק'
בתאבון 💚